Yoga

Yoga for krop og sjæl i Grenå

Jeg er uddannet yogalærer og har mit eget yogastudie midt i Grenå. Ud over yogalærer er jeg også uddannet massør, personlig træner, kostvejleder, mindfulnessunderviser og vanecoach, og jeg har løbende videreuddannet mig indenfor holdtræning, behandling og coaching.

Min primære tilgang til yoga er træningsfaglig og jeg oplever at yoga er et perfekt match til mange former for sport, fx crossfit og styrketræning, som jeg selv dyrker. I yogaen sætter vi tempoet ned og skal ikke præstere noget bestemt men blot mærke kroppen fuldt ud. Yoga er også godt for din mentale sundhed. Det rolige tempo, nærværet og det dybe åndedræt er en god kontrast til den travle hverdag hvor vi konstant er ‘på’. Yoga lærer os at sanse, at mærke, at føle og at være med både behag og ubehag.

Styrkende yoga

Blid yoga

Yin yoga

Andet

Ud over yogahold tilbyder jeg også individuelle yogatimer og yoga på arbejdspladsen og ved private arrangementer.

Les Mills Bodyflow

Desuden underviser jeg Les Mills Bodyflow mandage kl 16.15-17.15 og onsdage kl 16.30-17.30 i Fit&Sund i Grenå Idrætscenter. Online booking med medlemsskab eller book gæsteplads ved at kontakte mig direkte eller Fit&Sund. Bodyflow er styrkende flow yoga krydret med pilates, koreograferet til musik. Der afsluttes med en kort meditation.

Individuelle yoga timer

For dig der ønsker at arbejde mere specifikt med fx muskelspændinger, en svag ryg, blid genoptræning eller stress reducering. Vi arbejder med kroppen og sindet, gennem yoga og mindfulness. Vi afslutter med liggende afspænding eller mindfulness meditation, alt efter dit behov.

Priser: 

600 kr pr session (1 time)

5 sessioner = 2.700 kr

Yoga på arbejdspladsen eller privat arrangement

Jeg kommer gerne ud på din arbejdsplads og underviser. Det kunne være simple yoga øvelser, som kan bruges af alle, til at lindre de spændinger og ubehag der ofte opstår i fx ryg, skuldre og nakke, af at sidde på kontoret hele dagen. Øvelserne kan målrettes arbejdspladsen; på kontoret kan vi fx lave yoga direkte på stolen.

Dig og dine kollegaer, familien eller vennerne, kan også komme til mig i mit yoga studie og få privat undervisning, målrettet jer. Jeg har plads til maks. 10 deltagere ad gangen.

Kontakt mig for pris og nærmere info.

Yoga med mig- hjemme hos dig

Yoga videoer – 39 kr pr video

  • Blid yoga for ryg og hofter – 40 min.
  • Blid hofte-åbner – 43 min.
  • Blid yoga for nakke, skuldre og ryg – 35 min.
  • Yin yoga – 42 min.
  • Styrkende flow – 36 min.
  • Stærk ryg, skuldre og mave – 46 min.
  • Yin yoga – Indre ro – 50 min.
  • Solhilsner for energi – 29 min.
  • Skånsom yoga / graviditets yoga – 41 min.

Send en mail eller en sms til mig, hvilken video du ønsker. Du betaler på Mobilepay og jeg sender dig link til filmen i Dropbox.
Du behøver ikke en Dropbox konto for at kunne modtage og se filer i Dropbox.
Du modtager blot et link fra mig, hvor du kan åbne videoen på din smartphone eller din computer. Hvis du åbner videoen på din computer,  kan du endda downloade videoen og gemme den på din computer, så du fremover ikke behøver skal åbne via linket. Åben blot videoen og klik på pilen i øverste højre hjørne, for at downloade og gemme.

Skriv gerne i kommentar felt i Mobilepay, hvilken video du ønsker;

Styrkende yoga

Styrkende yoga er blanding af siddende, liggende og stående stillinger, ofte i flow. Ved styrkende yoga øger du din smidighed, kropsbevidsthed, styrke og balance. Men med fokus på at være nærværende til oplevelsen i kroppen og at arbejde med kroppen med venlighed og respekt. Der afsluttes med en kort meditation.

Lidt mere om yoga

Yoga betyder forening og i yoga forener vi krop og sind. Yoga er al bevægelse med nærvær. Meditation i bevægelse, med fokus på at mærke kroppen og åndedrættet i nuet. Twists, hoftestræk, bagoverbøjninger, foroverbøjninger,  styrkende øvelser samt åndedrætsøvelser og guidet meditation.

Yogaens fysiske effekt er du ikke i tvivl om; Vi løsner for spændinger, skaber mere mobilitet og bevægelighed i særligt hofter, ryg og nakke/skuldre, samt styrker musklerne. Ved at fokuserer opmærksomheden på at følge og udføre instruktionerne og mærke åndedrættet, stilnes sindet.

I yoga arbejdes der med chakra systemet. (kroppens energisystem iflg. traditionel indisk medicin). Særligt de 7 hovedchakras (energicentre), der ligger langs rygsøjlen, påvirkes gennem de forskellige stillinger. Vi sidder/ligger ofte længe i stillingerne og du vil kunne opleve en afspændende effekt fysisk, mentalt og følelsesmæssigt.

Vi afslutter med liggende meditation. Erfaring for at deltage er ikke en forudsætning.

Blid yoga

Blid yoga er god til begyndere og dig der ønsker at sætte tempoet helt ned. Siddende og liggende stillinger, krydret med enkelte stående og let styrkende stillinger. Fokus på at være nærværende til oplevelsen i kroppen og at arbejde med kroppen med venlighed og respekt. Der afsluttes med en kort meditation.

Lidt mere om yoga

Yoga betyder forening og i yoga forener vi krop og sind. Yoga er al bevægelse med nærvær. Meditation i bevægelse, med fokus på at mærke kroppen og åndedrættet i nuet. Twists, hoftestræk, bagoverbøjninger, foroverbøjninger, styrkende øvelser samt åndedrætsøvelser og guidet meditation.

Yogaens fysiske effekt er du ikke i tvivl om; Vi løsner for spændinger, skaber mere mobilitet og bevægelighed i særligt hofter, ryg og nakke/skuldre, samt styrker musklerne. Ved at fokuserer opmærksomheden på at følge og udføre instruktionerne og mærke åndedrættet, stilnes sindet.

I yoga arbejdes der med chakra systemet. (kroppens energisystem iflg. traditionel indisk medicin). Særligt de 7 hovedchakras (energicentre), der ligger langs rygsøjlen, påvirkes gennem de forskellige stillinger. Vi sidder/ligger ofte længe i stillingerne og du vil kunne opleve en afspændende effekt fysisk, mentalt og følelsesmæssigt.

Vi afslutter med liggende meditation. Erfaring for at deltage er ikke en forudsætning.

Yin yoga

Yin yoga er en meget blid yoga form, hvor vi bruger afspændingen til at komme dybere ind i stillingerne. Yin yoga er en blanding af blide, langsomme bevægelser og mere passive stræk, som har til formål at aktivere det parasympatiske nervesystem (hvile, fordøjelse, genopbygning) og at skabe mere bevægelighed i muskler og bindevæv. For at kroppen kan slappe helt af i de blide stræk, bruger vi ofte udstyr for at støtte kroppen i stillingerne. Vi bliver i stillingerne i 2-5 minutter. Yin yoga er god for begyndere og forebygger både skader og en stresset krop og nervesystem.

Lidt mere om yin yoga

Yin yoga handler ikke om at oparbejde styrke og stærke muskler, men snarere om at spænde af, give efter og strække bindevævet, for derved at oparbejde en mere fleksibel krop med mere plads.

Vi bruger god tid på at komme ind i stillingerne og finde den, for dig, aller mest komfortable variation af en stilling.
Herefter bliver vi 2-5 minutter i stillingerne. Når din krop giver slip, vil du mærke åndedrættet også falder meget til ro. Du kan være nærværende til det beroligende åndedræt og langsomt vil du også kunne begynde at give slip på sindet.

Yin stillingerne påvirker også medianbanerne (TCM = Traditionel Chinese Medicine) og kan fjerne blokeringer i Chi (livskraft / energi) og optimerer derved energiflowet i kroppen og ud til organerne. Man kan derfor gennem Yin yoga, arbejde med at genskabe balancen i både krop, sind og følelser.

Vi mærker ikke efter noget bestemt i yin stillingerne, men er opmærksomme, på hvad det er der opstår. De små ting, som du ikke mærker i din hverdag. Og jo mere du laver yin yoga, jo bedre bliver du til at lytte til din krop og forstå de signaler den sender dig.

Hvad er Mindfulness meditationsaftener?

Mindfulness = Bevidst nærvær

Vi øver os i at være nærværende til det der er lige nu. At opleve alt det som øjeblikket indeholder, uden at dømme, uden at vurdere, blot være tilstede. Det gør vi gennem de formelle mindfulness meditationer som bla. åndedrætsmeditation og kropsscanning.

At være tilstede og mærke åndedrættet eller kroppen, betyder at vi kommer ‘ud af hovedet og ned i kroppen’.

Her oplever vi tingene ukritisk, gennem sanserne. Med barneøjne. Nysgerrigt og undersøgende. Det er et simpelt og brugbart redskab til at skabe indre ro her og nu.

Mindfulness meditationsaftener kræver ingen erfaring. Alle kan deltage.

Læs mere

“Personligt har kurset lært mig især 3 ting:
1. At undgå at stresse ved at tvinge tankerne tilbage på den igangværende opgave og “glemme” de ventende opgaver, til det bliver deres tur
2. At nyde nuet, vænne hjernen til at koncentrere sig om lige nu, og ikke i morgen. Fx nyder jeg nu synet af mine blomster i haven, hver gang jeg går forbi , og ikke mindst nyder jeg mange stjernestunder med mit lille barnebarn i stedet for at gøre al mulig andet, mens jeg har ham ! Dit eksempel med, at livet er en perlerække af begivenheder og ikke bare en række “opgaver”, der skal overstås, har gjort stort indtryk på mig og hjælper mig med at huske på, hvad der er vigtigst i livet!
3. At kunne være i negative følelser uden at skubbe dem til side. Fx blev jeg ret skuffet i ugen, fordi jeg ikke fik en bestyrelsespost i en forening. Jeg burde ikke være skuffet , for systemet er, at posterne skifter, så min hjerne sagde “pjat”, men skuffelsen blev. Tidligere ville jeg have skubbet den væk, hvorved den ville have ulmet.. Men så tænkte jeg på, hvad vi havde lært om at omfavne følelsen og meditere på den. Så jeg satte mig på gulvet og mediterede på, hvordan det føltes indeni, og bagefter var skuffelsen faktisk væk og erstattet af tilfredshed med den øgede fritid, den manglende post vil give-:) Det her var kun et lille bitte problem, men nu har jeg et værktøj også til store problemer, – det giver ro i sindet
Sammenfattede synes jeg, at mindfullness giver ro i sindet og lærer en at hvile i sig selv, – og hold da op hvor det føles godt!!!”

“Det hele var lige som lidt diffust i starten, lidt forvirrende og gav ikke rigtig mening. Men så, de sidste 2 uger, særligt den sidste undervisningsgang, der var det lige som om det hele smeltede sammen og gav mening. Det har givet mig mere ro i min hverdag, jeg stresser ikke så meget over alt det jeg gerne vil nå og opmærksomheden på mine tanker har gjort at jeg ikke bliver så opslugt af de negative tanker.”