Erhverv

Mindre stress på arbejdspladsen?

Størstedelen af vores hverdag, ikke kun på jobbet men også resten af dagen, er vi ‘på’. Hverdagens opgaver kræver analytisk tænkning og ‘handlemodus’.
Sympaticus, (det sympatiske nervesystem; ‘kæmp eller flygt responsen), er aktivt.
Speederen er trådt i bund så at sige. Når vi er her, producerer vi bla. adrenalin, som er et stresshormon.
Hvis vi ikke får ‘trådt på bremsen’ (aktiveret det parasympatiske nervesystem; hvile, fordøje og genopbygge) en gang i mellem og skaber balance i nervesystemet, kan denne stress tilstand ende med at blive kronisk og, i værste tilfælde, gøre skade på hjernen.

Genskab balancen

Så hvordan lærer vi os selv at træde på bremsen? At genskabe balancen i nervesystemet inden det er for sent? At mærke kroppen og de signaler den sender os, FØR det ender med en stress sygemelding, en skade, en overbelastning, som vi ikke BARE kan restituere fra, på en weekend…?
Når vi laver noget hvor vi inddrager sanserne, kommer der ro i krop og sind. Vi stopper adrenalin produktionen og aktiverer det parasympatiske nervesystem. Vi genskaber balancen, udfordringerne kommer på afstand og løsninger og afklaringer dukker pludselig op af sig selv.
Mindfulness og blid yoga lærer os at være tilstede i nuet. At ‘komme ud af hovedet og ned i kroppen’.

Sæt tempoet ned

Når vi praktiserer de formelle mindfulness meditationer eller blid yoga, sætter vi tempoet ned og fokuserer på oplevelsen i kroppen.
Men alt hvad du håber på at kunne trække på i krigstid, skal indlæres i fredstid. (Som BS Christiansen siger). Så derfor er vi nødt til at øve os. Vi kan hjælpe os selv og hinanden til at huske at være nærværende i det daglige. For det er særligt når tempoet og presset stiger, at vi har vi brug for det.

En workshop med mindfulness og/eller blid yoga kan give dig og dine kollegaer redskaber til at lære at:

 • Sætte tempoet ned.
 • Mærke og forstå de signaler din krop sender dig.
 • Lære at fokusere på én opgave ad gangen.
 • Styrke koncentrationsevnen.
 • Ikke reagere pr automatik i pressede situationer.
 • Huske hinanden på at være nærværende.

Sund livsstil med mindre stress

Jeg har ca. 15 års erfaring med sund livsstil og vægttab indenfor fitnessbranchen og ved, at alt for mange kæmper en hård kamp mellem at have fuld kontrol og så miste kontrollen totalt. Det er opslidende når tanker om mad, træning og sundhed fylder alt for meget i ens hverdag.

En sund livsstil er individuel for os. Vi må finde balancen og vores egen vej. Vores adfærd er styret af vaner og vaner er til for at spare hjernen for energi og gøre hverdagen lettere for os. Har du sunde vaner, er det meget lettere at fastholde et vægttab eller en sund livsstil. Det handler ikke om HVAD du spiser men hvorfor du spiser. Det handler heller ikke om, OM du træner eller HVAD du træner men at du bevæger dig dagligt. Derfor må vi kigge på vores vaner; forstå behovet bag dem og arbejde med dem over tid.

Jeg kan give jer simple redskaber til at begynde at ændre uhensigtsmæssige vaner, én ad gangen, frem til en sund livsstil med mindre stress; Ingen forbud, ingen regler.

Det kunne fx være en enkelt foredrags aften eller flere workshops  på arbejdspladsen, måske i forbindelse med et personale arrangement en weekend.

Kontakt mig for en snak om mulighederne.

Mindfulness anvedes i øvrigt for:

 • Forebyggelse/reducering af stress
 • Håndtering af kroniske smerter
 • Håndtering af angst og ‘myldertanker’
 • Øget indre ro og nærvær
 • Overspisning
 • Rygestop
 • Bedre nattesøvn
Kontakt mig for en uforpligtende snak om, hvordan en workshop kan skræddersyes til din arbejdsplads og jeres behov. Det kunne fx være en hel dag eller blot nogle timer ad gangen, fordelt ud over flere dage. 
Jeg kommer ud til jer, på jeres arbejdsplads men er I 10 personer eller mindre, kan det også foregå i mit yogastudio på Hasselbakken Grenå.

Andre muligheder for event arbejdspladsen kunne være:

Yoga på kontorstolen
Jeg kommer ud til jer og laver simple yoga øvelser, som alle kan deltage i, direkte på kontorstolen. Øvelser som lindrer de spændinger der typisk sætter sig i nakke, skuldre og lænd, når man sidder hele dagen foran skærmen og arbejder.
Sessionen kan være fra 20-60 min. og kan være en enkelt gang eller fx et fast ugentligt/månedligt indslag.

Yoga eller mindfulness som del af et personaleevent
Fx en times sjov og legende yoga, inden personale festen eller mindfulness meditation som et ‘pause’ indslag på jeres personaledag.

Mindfulness som fast ‘stress-ned’ indslag
Mindfulness meditation som ugentlig/månedlig indslag i hverdagen, til at sænke stress niveauet. Varighed fx 20-40 min.